Vintir

Vintirul este confecționat dintr-un cadru de susținere și o plasă cu rol de capcană. Capcana propriu-zisă, de formă cilindrică, este prevăzută cu două camere interioare (burdufuri) și o aripă ce dirijează peștele în capcana.

 

Vintir ( varsa )

Solicita oferta

 

Prezentare generala

Capcana propriu-zisa are forma unui cilindru din plasa,avand la partea posterioara un con din plasa,forma cilindria este mentinuta cu ajutorul unor cercuri,cel mai frecvent fiind 5 cercuri.La partea anterioara si in interiorul cilindrului sunt montate doua palnii din plasa de forma unui trunchi de con cu baza mare spre partea anterioara,care imparte spatiul in doua compartimente ce se suprapun in zona centala,rolul palniilor este de a permite intarea pestelui si de a opri iesirea lui.

La partea superioara plasa se posadeste pe franghia plutitoarelor,montandu-se concomitent si plutitoarele,iar la partea inferioara se posadeste pe franghia greutatilor pe care se monteaza si greutati suplimentare daca este nevoie.Lungimea navodului variaza intre 200 m si 400 m uneori mai mult,iar inaltimea lui este in functie de adancimea apei pe care trebuie sa o depaseasca cu cca 40%,daca adancimea apei este mica,rezerva de inaltime poate fi de 100%.

Aripa vintirului este de forma dreptunghiulara avand lungimea de 4-8 m si inaltimea egala cu diametrul primului cerc care corespunde de obicei cu adancimea apei,se confectioneaza prin croiala dreapta,din plasa de relon,avand marimea laturii ochiurilor 35-40 mm

Vintirul cu trei aripi,are aripa centrala mai lunga iar cele doua aripi laterale mai scurte.

Date tehnice

Confectionam vintire cu ochiul incepand de la 0,5 mm-60 mm,cu 2 sau 3 aripi in functie de cerintele dumneavoastra.

Trei vintire in magazia pescarului
Vintir din plasa de culoare alba