Navodul

Pescuitul cu năvodul se practică mai des în cazul iazurilor lipite de stăvilar, situație în care pescuitul nu se poate face nici cu volocul, nici în groapa de pescuit. Forma și mărimea năvodului este dependentă de speciile de pești ce urmează a fi recolatate,precum și de locul unde se execută pescuitul

 

Navodul din plasa de poliamida

Solicita oferta

 

Navodul de balta

Navodul de balta se prezinta ca o plasa lunga,simetrica care este prevazuta la mijloc cu sacul(matita)de retinere a pestelui.Fiecare jumatate a navodului se numeste aripa(crila) si este formata cel mai frecvent din trei parti:privodul,partea centrala si partea de la clece,la extremitati se termina cu un element cilindric rigid numit clece,de care se leaga fraiile,iar de aceasta se leaga franghiile de tractionare.

La partea superioara plasa se posadeste pe franghia plutitoarelor, montandu-se concomitent si plutitoarele, iar la partea inferioara se posadeste pe franghia greutatilor pe care se monteaza si greutati suplimentare daca este nevoie. Lungimea navodului variaza intre 200 m si 400 m uneori mai mult, iar inaltimea lui este in functie de adancimea apei pe care trebuie sa o depaseasca cu cca 40%, daca adancimea apei este mica, rezerva de inaltime poate fi de 100%.

Navodul de apa curgatoare

Navodul de apa curgatoare se foloseste la pescuitul in rauri mari,se deosebeste de navodul de balta prin faptul ca este asimetric. Inaltimea matitei este egala cu inaltimea navodului,latimea este de 1,5-2,0m iar lungimea de 3-4 ori mai mare decat inaltimea navodului.

Date tehnice

Se confectioneaza din plasa de poliamida, cu grosimea firului cuprinsa intre 0,5 mm pana la 1,2 mm. Marimea laturii ochiului, de asemenea poate fi cuprinsa intre 5 mm-100 mm in functie de cerintele si preferintele dumneavoastra.

Clip video, pecuit la navod

Clipul prezinta un grup de pescari tragand cu forta navodul intr-un lac.

Navod din plasa alba in remorca camion
Stransul navodului
Navoade intinse